Gropat dhe minierat e mëdha nëpër botë
Gropat dhe minierat e mëdha nëpër botë
Postuar nga: Trepça Data e publikimit :2012-01-18 13:04:15

SHBA – “Vrima e Madhe Blu” ndodhet rreth 75 km larg qytetit Belize, Amerika Qëndrore. Besohet se është vrima më e madhe e ujit. Eshte 125 metra e thellë dhe 300 metra e gjerë. Shkaku i krijimit të kësaj vrime është ngritja e nivelit të ujrave rreth 65,000 vitet e shkuara. Ka një formë pothuajse perfekte rrethore.Njëherit është edhe një vend shumë i preferuar nga turistët. Aty jetojnë forma jete që mund të gjenden vetëm në këtë gropë

Gropat dhe minierat e mëdha nëpër botë
Postime të ngjajshme
Fillimi