Kallahar shkretirë në Afrikën Jugore
Kallahar shkretirë në Afrikën Jugore
Postuar nga: Trepça Data e publikimit :2012-01-19 12:30:46

Kallahari është shkretirë në Afrikën Jugore. Sipërfaqja e shketirës është 90 000 km2 dhe shtrihet në pjesën më të madhë të Botsuanës dhe nji pjesë në Namibisë dhe në Republikën Jugoafrikane. Lumi i vetëm që kalon nëpër shkretirë është Okvano , e cila rrjedh nga veriperëndimi, dhe është e pasur me botë bimore.


Shkretira Kallahari është e pasur me rezerva të qymyrit, nikelit dhe uraniumit. Një ndër minierat më të mëdha të diamiantit gjindet në Orap, në verilindje të shkretirës.

Kallahar shkretirë në Afrikën Jugore
Postime të ngjajshme
Fillimi