Kripa rrit memorien e hard-diskut
Kripa rrit memorien e hard-diskut
Postuar nga: Trepça Data e publikimit :2012-02-10 21:15:39

Shkencëtarët në Signapor pohojnë që kripa e kuzhinës mund të rrisë kapacitetin e hard-diskut per madje gjashtë herë. Instituti i Signaporit për shkencë, teknologji dhe kërkim në bashkëpunim me universitetin në Signapor dhe “Data Storage” institutin, e zhvilloi procesin me të cilin mund ta rrisni kapacitetin e hard-diskut edhe deri ne 3.3. terabit në një inc.

“Kjo do të thotë që hard-disqet të cilat përmbajnë një terabit memorie tani mund të përmbajnë gjashtë falë kësaj teknologjie. PO ashtu, kripa na jep kontrast më të madh. Tani janë më të qarta linjat e caktuara të cilat përndryshe janë të mjegulluara”, tha Joel Jang nga Instituti në Singapor. Kripa e kuzhinës e shtruar hard – diskut mundëson shikueshmëri më të qartë të bitëve, përkatësisht krijimin e nanostruktures të cilat janë më të vogla se 4.5 nanometër. Kripa e përmirëson rezolucionin elektrik të ajrit i cili përdoret për shtypjen e bit-ëve

 

Burimi i lajmit
Kripa rrit memorien e hard-diskut
Postime të ngjajshme
Fillimi