• Windows 8 do të ofroj opsionin provoje para se ta blesh

    Është mjaft keq kur blihet një aplikacion vetëm e vetëm që të shikohet se sa është i mirë, apo jo? Këtë gjë ndërmarrja Microsoft po planifikon që ta largojë – kur ju mund të mateni që ta përdorni një aplikacion nga dyqani i ardhshëm Windows 8, ju do të jeni në gjendje që falas ta ...

  Data e postimit: 2012-07-26 23:15:17 Tag: Nërmarrja Trepça :: Më shumë
 • Kripa rrit memorien e hard-diskut

  Shkencëtarët në Signapor pohojnë që kripa e kuzhinës mund të rrisë kapacitetin e hard-diskut per madje gjashtë herë. Instituti i Signaporit për shkencë, teknologji dhe kërkim në bashkëpunim me universitetin në Signapor dhe “Data Storage” institutin, e zhvilloi procesin me të cilin mund ta rrisni kapa ...

  Data e postimit: 2012-02-10 21:15:39 Tag: Nërmarrja Trepça :: Më shumë
 • Miniera e Diamantëve Kimberley - Afrikë Jugore

    Miniera e Diamantëve Kimberley (e njohur edhe si "gropa e madhe") e mban titullin (e diskutueshëm) si gropa më e madhe e njohur në botë e cila është gropuar ndonjëherë nga dora e njeriut. Që nga viti 1866 deri më 1914, 50 000 minatorë e gropuan gropën me lopata, duke nxjerrë 2 722kg diamant. ...

  Data e postimit: 2012-01-19 12:16:35 Tag: Nërmarrja Trepça :: Më shumë
 • Gropat dhe minierat e mëdha nëpër botë

  SHBA – “Vrima e Madhe Blu” ndodhet rreth 75 km larg qytetit Belize, Amerika Qëndrore. Besohet se është vrima më e madhe e ujit. Eshte 125 metra e thellë dhe 300 metra e gjerë. Shkaku i krijimit të kësaj vrime është ngritja e nivelit të ujrave rreth 65,000 vitet e shkuara. Ka një formë pothuajse per ...

  Data e postimit: 2012-01-18 13:04:15 Tag: Nërmarrja Trepça :: Më shumë
 • Bethoveni

  "Bethoveni para se të kompozonte fuste kokën në ujë të ftohtë." Pianisti dhe kompozitori gjerman Ludvig van Betoven, u lind në Bon më 16 dhjetor 1770 dhe konsiderohet një ndër kompozitorët më të mëdhenj të epokës së klasicizmit. Babai e dërgoi tek Jozef Hajdni në Vjenë, përndryshe qendër e muzik ...

  Data e postimit: 2012-01-18 12:02:38 Tag: Nërmarrja Trepça :: Më shumë
Fillimi